7 Ocak 2015 Çarşamba

Yulaflı Kurabiye Tarifleri

125g  yumuşak margarin,
yarım çay bardağısıvı yağ,
1 su bardağı toz şeker
 1 yumurta akı,
1 paket vanilya
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
 1çay bardağı kuru üzüm ve
1 çay bardağı yulaf ezmesini bir kaba alın ve karıştırın3-3,5 subardağı unu ne 1 paket kabartma tozunu karıştırıp eleyin karışıma ilave edip yoğurun.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıpelinizde yuvarlayın.yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralayın.üzerine1 yemekkaşığı süt ile 1yumurtanın sarısını sürün yulaf ezmesi serpin ve 170 derece yeısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin
                                   Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder