8 Ocak 2015 Perşembe

Tuzlu Kurabiye

malzemeler:
 150 g margarin
 1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
 1 çay bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
 1/2 paket kabartma tozu
 1 yumurta 
 1 çay kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı sirke
 2 veya 2,5 buğday unu
 arzuya göre kıyılmış dere otu

Üzeri İçin :susam çörek otu

yapılışı: margarin yumurta akı sirke ve peynirleri iyice karıştırın unu hamur kabartma tozun ve tuz ekleyerek hamur yapın ( arzuya göre dereotunu ekleyin) hamuru buz dolabında 30 dk dinlendirin. sonra alın hamuru üçe bölün  her parçayı merdaneyle açın 0,5 cm kalınlığında açın kurabiye kalıbıyla kesin ve tepsiye dizin önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin
                                             
                                                             


  AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder